Free Online Source Code Repositories

As developer, having so many code spread all over the places with little or no documentation at all is PITAS. Therefore you need to maintain and version your files. Below is some free source code repositories that support private repositories on free account.

Continue reading “Free Online Source Code Repositories”

Share

Another Resource For Exercise

Being work in a boring, flat, and little challenge job will make your brain freeze. But, This week, google reader has give me some stuff that will keep me UP and running with something to play with. Here is several thing I would like to play with:

  • Dreamhost API!: I’m not gonna chase the $10000 prizes, I don’t have the time to do it. But, I think it would be cool to play with this API.
  • AppEngine JAVA Support: This is a BIG distraction to my python learning progress.
  • Language detection using Google AJAX API: Another API to play with. Btw, for wordpress developer and general web developer, you should subscribe to his feed. He has scripts and ideas to build something, in the better ways!
Share

Webhosting That Don’t Suck!

I was randomly browse the net and googling around until I landed on this site. Weird, it is, as I never for once read a site review that there is a web hosting company that don’t suck!. Random browsing landed me to this webhosting rating site too, that told me the site reviewed in the first link is on the top ten place for Best Web Hosts 2009.

But, being on top ten doesn’t make me willing to host my site there. Because they don’t have the feature I needed most, which is SSH access!. Haha, they charge SSH access for almost $20/year. I’ll stick with my current website hosting provider for now. Because, I didn’t find any problem with it. One to two hours down time in a month is acceptable to me ;)).

Share

Dreamhost Apps

Pagi ini baca-baca google reader, eh ada posting baru dari blog dreamhost bicara soal layanan barunya dreamhost, yaitu: Dreamhost Apps. Apa itu dreamhost app? ini adalah layanan aplikasi gratis dari dreamhost untuk orang-orang yang gaptek. Well, mirip lah seperti fantastico-nya CPanel kalau kalian pernah pakai. Hanya saja, ini FREE.

Sebenarnya saya sendiri sudah punya hosting space di dreamhost. Tapi, namanya orang IT yang sering berkutat dengan internet, kata penasaran dengan layanan baru pasti ada dong :D. Saya coba liat-liat sebentar, hmm… bisa pakai subdomain *.dreamhosters.com, bisa juga hosting domain sendiri. Mikir-mikir sebentar, aha, sepertinya bisa pake co.cc nih, dari pada bayar ;)). Memang sih gratisan itu norak, tapi tetap aja asik :)). Sip2, register domain di co.cc, lalu register account di dreamhostapps.com. Wah, ciamik tenan, begitu register langsung dikasih blog, forum, wiki, galeri poto, dan drupal. Paten banget dah!. Eh, ada bonusnya lho, otomatis dikasih google apps (calendar, email, iGoogle, dll). Makin PATEN!.

Eh, tapi ada catatan, layanan ini masih beta, jadi hanya bisa registrasi by invitation (katanya sih), anehnya untuk dapat invitation gak perlu submit email dulu, tapi cukup pantengin aja entry blog di dreamhost tentang layanan baru ini. Di comment pertama ada invitation code yang di update secara berkala untuk menghilangkan code-code yang sudah dipakai. Ayo, cepetan daftar sebelum invitation code-nya habis :)). Selain itu, karena masih beta, expect some error ;).

Share